Dieta per perdre pes: els errors més comuns

Per moltes persones el setembre és un mes de nous propòsits. També pel que fa a l’alimentació. Moltes desitgen posar-se a dieta per perdre pes i eliminar els quilos que han pogut guanyar durant  l’estiu. O bé començar a alimentar-se de manera més saludable.  

Després de la desconnexió de les vacances comença un nou curs amb energies renovades i nous objectius per complir. Aquest és el millor moment per adoptar  nous hàbits alimentaris que ens permetin no només perdre pes, sinó també millorar la nostra salut i benestar, gaudint d’una alimentació natural, sana i equilibrada. 

Veiem quins aspectes hem de tenir en compte per no fallar en el nostre objectiu. 

Objectius realistes

Si patim de sobrepès o obesitat i ens hem proposat posar-hi remei, hem de saber que el primer pas és posar-nos un objectiu de pèrdua realista.

La pèrdua de pes és un objectiu a llarg plaç
Els objectius en la pèrdua de pes han de ser realistes i a llarg plaç

Malgrat que comencem el curs amb energies i amb molt entusiasme per assolir un pes saludable, en aquest cas estem parlant més aviat d’una cursa de fons i no d’una prova de velocitat. Durant aquest temps hi haurà moments de progrés  i moments de retrocés. Així que si els objectius són poc realistes o molt exigents correm el risc de desanimar-nos de pressa i abandonar el nostre propòsit. O de convertir-lo en una època estressant que ens pot suposar més dificultats.

No fer dietes restricitves

Les dietes restrictives i molt baixes en calories ens ofereixen resultats ràpids i segurs. Pràcticament tothom s’aprima si redueix la seva ingesta calòrica de forma significativa. Però també té efectes negatius que poden arribar a ser perjudicials per la salut.

Per una banda les dietes restrictives o que eliminen un grup de nutrients concret ens pot portar a un estat de desnutrició. Poden faltar vitamines o minerals, ens podem sentir cansats i de mal humor i disminuir considerablement el nostre rendiment físic i intel·lectual. 

Un altre dels riscos que correm és que es produeixi el conegut com a efecte io-io: una pèrdua ràpida de pes es pot convertir en un augment posterior equivalent o superior al pes que hem perdut. Això és degut a una reacció adaptativa del nostre organisme quan es veu privat de manera clara de l’energia que necessita per funcionar dia a dia: es torna més “estalviador” . Posteriorment, quan tornem a menjar com menjàvem abans de manera poc saludable o en excés, aprofita molt més aquesta energia disponible. 

I el resultat és una guany de pes que sol ser superior al que teniem abans de fer la dieta.

Millor un canvi d’habits que una dieta per perdre pes

Tan important és assolir el pes objectiu com mantenir-lo al llarg del temps. I això només s’aconsegueix amb l’adherència a la dieta. Canviar els hàbits alimentaris, pas a pas si és necessari, i adaptar-los als nostres gustos, al nostre ritme de vida i a les nostres necessitats energètiques. 

Tot això  acaba produint millors resultats que si fem una dieta durant un temps, assolim el pes desitjat i tornem als hàbits alimentaris anteriors (que ens van portar a tenir un pes no saludable). 

fer exercice per perdre pes
La dieta per perdre pes s’ha d’acompanyar d’habits de vida saludables

A més, els beneficis per la nostra salut aniran molt més enllà : disminució del colesterol i els triglicèrids elevats, millora del control de la glucosa, reducció de la hipertensió, prevenció de malalties cardiovascualrs, etc.

I no hem d’oblidar que els resultats òptims s’assoleixen amb altres pautes beneficioses per la salut. Ens referim a tenir una vida físicament activa, fer exercicis específics per millorar la composició corporal, dormir i descansar les hores suficients, portar un ritme de vida allunyat de l’estrès, gaudir de la bona companyia de la família i les amistats. 

La dieta mediterrània tradicional, la millor “dieta miracle” al nostre abast

I finalment aquest és el nostre consell. Tenim al nostre abast una de les millors dietes que,  ben pautades, poden aportar-nos molts beneficis en el nostre estat de salut. També el d’assolir un pes saludable.

La dieta mediterrània tradicional és una dieta saludable i ens pot ajudar a perdre pes

Recordem que la dieta mediterrània es basa en:

Si necessites ajuda per el teu objetou de perdre pes o per canviar els teus hàbits alimentaris, no dubtis en posar-te en contacte amb mi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anna Vilarrasa Nubiola

Anna Vilarrasa Nubiola

dietista especialitzada en alimentació saludable

Et vols subscriure a la meva newsletter?

Subscriu-te a la meva Newsletter per rebre novetats, informació sobre esdeveniments, ofertes especials i molt més.

Informació sobre el reglament general de protecció de dades.

Responsable: Anna Vilarrasa, essent la Finalitat: enviament de les meves publicacions així com correus comercials. La Legitimació: és gràcies al teu consentiment. Destinataris: les teves dades es troben allotjades en les meves plataformes d’email màrqueting Active Campaign, situada als Estats Units i acollida al Privacy Shield. Podràs exercir Els teus Drets d'Accés, Rectificació, Limitació o suprimir les dades a info@annavilarrasa.com. Per a més informació consulta la nostra política de privacitat.