El top 5 de la farmaciola natural de l’estiu

2 farmacia natural estiu

Esteu a punt de marxar de vacances? Doncs no us podeu perdre la nostra sel·lecció de productes top per a la vostra farmaciola natural aquest d’ estiu.

Ara sí que podem dir que ha arribat l’estiu! D’aquí a quatre dies els nens acabaran l’escola i molts de vosaltres començareu a marxar de vacances, ja sigui en algún destí proper o en un viatge més llunyà. 

Aquests dies solen ser molt esperats i són moments de passar-ho bé, d’estar amb la família o els amics, trencar amb la rutina, descansar, fer activitats a l’aire lliure…

Per això qualsevol contratemps lluny de casa pot convertir-se en un autèntic maldecap. Per evitar que ens pugui espatllar les vacances , us recomanem dedicar uns minuts a preparar una petita farmaciola abans de marxar. I així, davant de possibles eventualitats lluny de casa, tindrem a mà els productes bàsics més necessaris. 

Aquest és el  nostre top 5 de productes  que no poden faltar en la vostra farmaciola natural aquest estiu.

Gel d’àloe vera per la pell

Els principals beneficis del gel d’àloe vera són hidratant, regenerador de la pell, cicatritzant i antioxidant. 

És un dels millors productes que ens podem endur per cuidar la nostra pell. Amb una exposició solar més elevada, la pell es sol ressecar. I si ens hem passat amb el temps d’exposició o no ens hem protegit bé, poden aparèixer cremades o vermellors . El gel d’àloe vera ens calmarà i refrescarà alhora que ens hidratarà des de les capes més profundes de la pell. 

FARMACIOLA NATURAL ESTIU ÀLOE VERA
L’àloe vera ens ajuda a cuidar la pell a l’estiu

La pell pateix molt més durant aquesta època de l’any. En aquesta entrada del blog trobareu altres consells per ajudar-vos a cuidar la pell a l’estiu.

A més, és molt respectuós amb la pell sobretot amb les més delicades: la de persones amb psoriasi, acné o dermatitis. 

Ah, i si per mala sort ens  pica un mosquit…. també alleujarà la picor i reduirà la inflamació. 

Gingebre pels marejos

L’ arrel de gingebre és molt coneguda per les seves propietats digestives, tonificants i antiinflamatòries. Però en aquest cas ens interessa la seva capacitat d’ alleujar les nàusees, els marejos  i les ganes de vomitar. 

Per tant, si hem de viatjar en vaixell o autobús, o ens maregem quan anem en cotxe, n’hem de tenir  sempre a mà. 

Tenim diferents opcions per prendre el gingebre. Elegiu la que s’adapti millor als vostres gustos o a les condicions del lloc on estigueu. 

Podem fer una decocció amb dues o tres rodanxes de l’arrel bullides durant 10 minuts. En prendrem una tassa o dues una hora abans d’ emprendre el viatge.

També el trobarem en pols , que  podem diluir en una mica d’aigua o de suc, o bé afegir-lo en algun batut, iogurt, etc. 

I finalment en forma de comprimits. En aquest cas seguirem les indicaciones del fabricant.

2 farmacia natural estiu gingebre
Les infusions de gingebre ens ajuden a prevenir els marejos

Àrnica, remei per tots els cops

L’ àrnica és una planta antiinflamatòria,  analgèsica, antisèptica i cicatritzant.  El seu ús més habitual és a nivell tòpic,  per això recomanem que la tingueu en forma de crema, oli o en roll-on.

Gràcies a aquestes propietats la podem fer servir en les següents situacions: cops, hematomes, torçades, en cas de caigudes, lumbàlgies, tortícolis, mals gestos…

En aquests casos l’ aplicarem sobre la zona afectada dues o tres vegades al dia fent una mica de massatge  perquè s’absorbeixi bé. Només hem de tenir la precaució de no aplicar-la si hi ha una ferida oberta. 

Oli de l’arbre del te, el millor antimosquits

L’oli de l’arbre del te és un altres dels productes de la farmaciola natural de l’estiu que ens servirà per cuidar problemes a la pell.

Té un gran nombre de propietats (bactericida, fungicida, cicatritzant, antiinflamatori). Gràcies a aquestes  es converteix en  un remei multiús per tractar petites dolències. 

El seu ús més extès durant l’estiu és per tractar les picades de mosquit. Fins i tot ens servirà de repelent, juntament amb els olis de bergamota i citronella. 

També el podem fer servir pels fongs a la pell o a les ungles, i per netejar i desinfectar rascades i petites ferides. 

Els olis essencials poden ser irritants de la pell, per això recomanem aplicar-los barrejats amb  algun oli portador com l’ oli d’ametlles i no aplicar directament sobre la pell. 

3 farmacia natural estiu arbre del te
L’oli d’arbre del te és útil per tractar fongs, ferides o rascades

Pròpolis, elaborato per les abelles

Molts potser haureu sentit a parlar del pròpolis pero no sabríeu explicar ben bé què és. Es tracta d’ una substància que produeixen les abelles amb el material que recullen de les escorces i altres parts dels  arbres. És rica en components resinosos i balsàmics. 

Gràcies a les seves propietats antibacterianes podrem fer-lo servir en casos de problemes bucals: úlceres, gingivitis o càries. 

També ens serà molt útil si a causa dels aires acondicionats o els canvis de temperatura agafem un refredat , faringitis, tos, afonia, mal de coll, o angines. 

Precaucions

Recordem que les plantes medicinals tenen propietats terapèutiques i no tothom les pot prendre. Si esteu embarassades, alletant, teniu alguna malaltia o preneu alguna medicació; heu de consultar sempre amb el metge o especialista. 

I no oblidem que si la lesió o la dolència que tenim és important, empitjora o no es cura en un plaç raonable de temps, hem de visitar sempre un metge per descartar problemes més greus. 

I ara ja només ens queda desitjar-vos a tots unes bones vacanes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anna Vilarrasa Nubiola

Anna Vilarrasa Nubiola

dietista especialitzada en alimentació saludable

Et vols subscriure a la meva newsletter?

Subscriu-te a la meva Newsletter per rebre novetats, informació sobre esdeveniments, ofertes especials i molt més.

Informació sobre el reglament general de protecció de dades.

Responsable: Anna Vilarrasa, essent la Finalitat: enviament de les meves publicacions així com correus comercials. La Legitimació: és gràcies al teu consentiment. Destinataris: les teves dades es troben allotjades en les meves plataformes d’email màrqueting Active Campaign, situada als Estats Units i acollida al Privacy Shield. Podràs exercir Els teus Drets d'Accés, Rectificació, Limitació o suprimir les dades a info@annavilarrasa.com. Per a més informació consulta la nostra política de privacitat.