Les millors infusions per aquest Nadal

Millors infusions per el Nadal

L’últim article del 2019 el dedicarem a les millors infusions de Nadal. Una informació que esperem us pugui ser útil en determinats moments d’aquestes festes.

Queden dos dies perquè arribi Nadal. De fet, per a alguns ja han començat les vacances, i comença una quinzena on ocorren molts àpats i reunions amb familiars o amics. Durant aquests dies podem experimentar moltes sensacions i emocions diferents. Tant físiques com emocionals. Per a tots aquests moments sempre hi ha alguna planta medicinal que ens podrà ajudar a portar-ho millor. 

Per això us resumim el nostre top de les millors infusions per aquest Nadal! 

Ajudes per a la digestió

Si una cosa caracteritza els dies de festa del Nadal són els àpats llargs i abundants. I amb ells moltes vegades les digestions lentes, pesades i a vegades amb problemes associats com gasos, cremor d’estómac i reflux. 

Per això convé conèixer quines són les plantes més adequades per el sistema digestiu i per a cada problema que pugui aparèixer. 

Millor infusions de Nadal per a les digestions
Els àpats dels dies de Nadal solen ser abundants i poden causar males digestions.

Una bona recepta d’infusió per prendre després dels àpats  és dent de lleó, melissa i anís verd a parts iguals. Si volem també hi podem afegir menta. Aquesta infusió ens anirà bé en moltes situacions: per a digestions lentes, flatulències, gasos i espasmes intestinals. 

Si patim cremor d’estómac podem afegir-hi regalèssia o fer una infusió de regalèssia sola. Però hem de tenir en compte que la regalèssia no la poden prendre aquelles persones amb hipertensió arterial o problemes cardiovasculars.

Les millors infusions de Nadal per el sistema nerviós

Hi ha persones que viuen les festes de Nadal amb molta il·lusió i les esperen amb impaciència durant tot l’any. Però per a altres persones són sinònim de nervis, ansietat o  estrès.

Les presses per tenir-ho tot punt, les aglomeracions, els dinars familiars, cuinar per a nombroses persones…  poden posar a prova els nervis de qualsevol! Fins i tot hi pot haver aquells que es vegin afectats amb  dificultats  per dormir. 

Què us recomanem? Sense dubte hi ha cinc plantes que no solen fallar gairebé mai en aquestes ocasions: la melissa, la flor de taronger, la passiflora, la rosella  i la til·la. Totes elles ens ajuden a relaxar-nos i a conciliar el son sense que això comporti somnolència durant el dia. 

Fins i tot ens poden ajudar si els nervis ens juguen una mala passada a nivell muscular ja que la passiflora té, a més, efectes relaxants de la musculatura.  

Que un refredat no t’espatlli les festes

A part de ser dies de festa no hem d’oblidar que ens trobem a l’inici de l’hivern i en plena temporada de refredats i grips. I si estem cansats, nerviosos i envoltats de gent, podem ser més proclius a posar-nos malalts.

En cas de tenir mucositat,   tos i el coll irritat ens anirà bé fer servir farigola, llantén, flor de malva i brots de pi o drosera. Per l’afonia i el mal de coll la millor planta és l’eríssim. I hi podem afegir llantén o malva.

Infusions aptes per a quasi tothom

Encara que les plantes siguin un ingredient natural, no tothom les pot prendre tranquil·lament. Totes les plantes tenen els seus principis actius i per tant, uns efectes en l’organisme.

Per això algunes plantes poden no ser adequades en les següents situacions:

  • Si prenem alguna medicació concreta.
  • Si patim algunes malalties.
  • Durant l’ embaràs i la lactància.
  • En els  nens petits.

Així que us proposem dues infusions que sí que pot prendre tothom, sense contraindicacions. Si heu de tenir convidats a casa i teniu algun dubte sobre la conveniència o no d’una planta, sempre tindreu alguna alternativa a punt per ells: una planta comodí. 

millors infusions de Nadal per tothom
Hi ha algunes infusions que són aptes per a totes les persones.

En aquests casos la millor alternativa són les infusions de  rooibos i les barreges de fruits vermells.  No són excitants. I, en el cas del rooibos,  el podeu trobar combinat amb moltíssims ingredients que us donaran unes infusions molt aromàtiques. A més també és una planta amb propietats digestives. 

Esperem que aquesta petita farmaciola de plantes per el Nadal us pugui servir a tots i totes. I sobretot no dubteu en consultar en el cas que patiu una malaltia o prengueu alguna medicació.  

Us desitgem a tots molt bones Festes. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anna Vilarrasa Nubiola

Anna Vilarrasa Nubiola

dietista especialitzada en alimentació saludable

Et vols subscriure a la meva newsletter?

Subscriu-te a la meva Newsletter per rebre novetats, informació sobre esdeveniments, ofertes especials i molt més.

Informació sobre el reglament general de protecció de dades.

Responsable: Anna Vilarrasa, essent la Finalitat: enviament de les meves publicacions així com correus comercials. La Legitimació: és gràcies al teu consentiment. Destinataris: les teves dades es troben allotjades en les meves plataformes d’email màrqueting Active Campaign, situada als Estats Units i acollida al Privacy Shield. Podràs exercir Els teus Drets d'Accés, Rectificació, Limitació o suprimir les dades a info@annavilarrasa.com. Per a més informació consulta la nostra política de privacitat.