PELL SUAU I RADIANT AQUEST ESTIU

pell suau i radiant a l'estiu

Tots volem lluir una pell suau i radiant durant tot l’any. Però la pell es veu exposada a moltes agressions diàriament. I poden aparèixer sequedat, taques, arrugues, irritacions, pèrdua de flexibilitat o flacciditat.

Durant   l’estiu aquestes agressions es veuen incrementades.  La radiació solar ,  les altes temperatures , els canvis bruscos de temperatura que es produeixen quan entrem i sortim de llocs amb aire acondicionat, la sal del mar i el clor de les piscines. Tot això ens afecta encara que no en siguem conscients. 

I què podem fer  per afrontar l’estiu amb una pell saludable? Doncs aportar-li  nutrients i cures cosmètiques que la proteigeixin, la mantinguin hidratada i nutrida, i evitin l’aparició d’aquests  signes d’envelliment. 

Fruites per una pell suau i radiant

COMENCEM PER LA DIETA

No existeixen fórmules màgiques que ens assegurin una protecció 100% eficaç davant de l’envelliment cutani. En canvi hi ha una sèrie de nutrients que val la pena potenciar. Aquests són interessants per els seus efectes protectors  que sense dubte notarem en l’aspecte extern de la pell que acabarà lluint suau i radiant.

Al llarg del dia no  podem oblidar la hidratació: aigua, aigua, aigua!!

I també fruites i verdures fresques. Això és el primer que li hem de donar a la pell per mantenir-la hidratada i per ajudar-la a eliminar toxines que la poden perjudicar.

Abans d’afegir nutrients, ens hem d’assegurar que en la nostra dieta hi trobem bones fonts de proteïna  i de greixos saludables. Peix blau, ous, fruita seca, llavors oleaginoses i oli d’oliva. Aquests  formen part de l’estructura de la pell i de les membranes cel·lulars. Per tant, permeten tenir un bon to i elasticitat. 

I finalment , els nutrients “extra”, els  antioxidants. Són molècules que permeten contrarestar l’acció dels radicals lliures,  un dels principals agressors de la pell.  En aquest cas ens interessen sobretot les vitamines C i E; les antocianines, el licopè i el seleni. I els betacarotens, que ens protegiran dels rajos ultraviolats i ens ajudaran a mantenir el bronzejat més temps. 

Aliments principals per una pell suau i radiant
Aliments on podem trocar els millors nutrients per la pell

CUIDAR LA PELL PER FORA

Per lluir una pell suau i radiant el primer pas és mantenir-la neta i hidratada, sobretot la pell de la cara que és la que queda més desprotegida durant tot l’any. Per això l’hem de netejar amb algun producte neutre, ja sigui sabó o llet netejadora.  Després la hidratarem amb una crema o un oli adequats al nostre tipus de pell i la nostra edat. 

Olis per una pell suau i radiant

A més , a l’estiu hem de tenir en compte que les radiacions solars són més fortes i que passem més hores sota el sol. 

Si hem anat a la platja o a la piscina o hem estat exposats al sol de manera directa és important rehidratar la pell quan arribem a casa. Això tindrà efecte reparador i calmant. El gel d’àloe vera o les cremes naturals de calèndula o karité són una de les millors opcions. I de tant en tant fer servir oli d’ametlles o de coco per hidratar la pell després de la dutxa ja que aportarà un efecte nutritiu més profund.

ATENCIÓ ESPECÍFICA DAVANT DEL SOL

L’exposició solar és beneficiosa per la nostra salut . És part activa en la síntesi de vitamina D i millora l’estat d’ànim. Però no hem d’oblidar els riscos que aquesta comporta. Pot afavorir l’aparició de  taques, urticària i envelliment. I un  excés d’exposició solar o bé cremades solars continuades poden produir lesions cutànies que a la llarga podrien acabar derivant en melanomes. 

Per tant és molt important fer cas als consells dels especialistes ara que comença a fer més bon temps i fem més activitats a l’aire lliure.

  • Començar a prendre el sol de forma gradual.
  • No exposar-nos en les hores centrals del dia, entre les 11 i les 16 hores. 
  • Posar-nos un  protector solar adequat al nostre tipus de pell i un bàlsam labial amb factor de protecció. Nosaltres recomanem els protectors solars amb filtres físics. Si en vols més informació o vols conèixer les seves característiques ens pots escriure un correu i t’informarem. 
  • Aplicar-nos el protector solar 30 minuts abans de l’exposició al sol, i repetir-ho  cada 2 hores o bé després d’haver-nos banyat.
  • Protegir-nos encara que els dies siguin ennuvolats. 
  • Protegir els ulls amb unes ulleres de sol homologades

Trobareu més informació sobre la protecció solar en aquesta página web .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Anna Vilarrasa Nubiola

Anna Vilarrasa Nubiola

dietista especialitzada en alimentació saludable

Et vols subscriure a la meva newsletter?

Subscriu-te a la meva Newsletter per rebre novetats, informació sobre esdeveniments, ofertes especials i molt més.

Informació sobre el reglament general de protecció de dades.

Responsable: Anna Vilarrasa, essent la Finalitat: enviament de les meves publicacions així com correus comercials. La Legitimació: és gràcies al teu consentiment. Destinataris: les teves dades es troben allotjades en les meves plataformes d’email màrqueting Active Campaign, situada als Estats Units i acollida al Privacy Shield. Podràs exercir Els teus Drets d'Accés, Rectificació, Limitació o suprimir les dades a info@annavilarrasa.com. Per a més informació consulta la nostra política de privacitat.